Risotto met pompoen is 1 van die super lekkere Italiaanse maaltijden waar je geen genoeg van kunt krijgen. Plus, het fijne is dat het ook nog heel makkelijk te maken is. Binnen 35 minuten staat deze heerlijke pompoen risotto bij jouw op tafel. Laten we beginnen!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 450 gram pompoen blokjes
- 400 gram risottorijst
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2/3 kipbouillon blokjes
- Een scheutje droge witte wijn
- Een bosje salie
- 100 gram parmezaanse kaas
- 75 gram roomboter
- Een scheutje olijfolie
- Peper uit de molen
Tip ⇢ Wist je dat wij ook workshops geven? Zoals het Italiaanse 4/5 gangen menu, de workshop risotto maken of pasta maken. Yes!
Pompoen Risotto Stappen plan:
- Zet een pan met 1,5 liter water op het vuur en doe hier 2/3 kippen bouillon blokken bij. Maak dit warm en zorg dat de blokken compleet zijn opgelost. Zet dit aan de kant voor later.
- Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook.
- Doe de pompoen blokjes in de pan en kook tot ze gaar zijn. Als je er met een vork doorheen kunt prikken zijn ze goed.
- Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer. Zet de pompoen puree apart.
- Versnipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook.
- Smelt de roomboter in een hapjes- of koekenpan. Doe de knoflook en de sjalotjes in de pan en fruit tot het glazig ziet.
- Voeg de risotto rijst toe en laat dit meebakken tot de korrels glazig zien.
- Giet een flinke scheut witte wijn bij de risotto en laat dit inkoken.
- Voeg dan een soeplepel bouillon bij de risotto en laat koken tot de bouillon is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
- Smelt de roomboter in een steelpan. Zet het vuur laag.
- Leg de saliebladeren in de gesmolten boter en bak tot ze krokant zijn.
- Meng 3 eetlepels van de boter met de risotto.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Roer de Parmezaanse kaas samen met de pompoen puree door de risotto.
- Schep de risotto met pompoen en salie in diepe borden. Garneer met de krokante salieblaadjes en maak af met peper uit de molen.
- Genieten maar!
Pro Tip ⇢ Bewaar dit recept op Pinterest om het later zelf te maken🤗.